Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/rmai2494/public_html/system/database/mysql.php on line 6
Cum sa intretii corect un parchet din lemn masiv sau stratificat finisat

Cum sa intretii corect un parchet din lemn masiv sau stratificat finisat

Placile de parchet sunt livrate din fabrica finisate, fie cu lac tratat UV, fie cu uleiuri naturale pe baza de apa. Placile nu contin formaldehidă sau alte substanţe nocive.

Urmaţi cu atenţie aceste instrucţiuni pentru a conferi pardoselii dumneavoastra din lemn un aspect frumos pentru o lungă perioadă de timp.
Opriti praful si murdaria pe cat posibil la nivelul usii de la intrare.

Amplasati covorase pentru sters atat inainte cat si dupa usa. Atentie si la locul unde se pastreaza pantofii.

Bucăţi de pâslă ataşată, sub picioarele mobilierului va ajuta la protejarea parchetului dvs., ferindu-l de zgarieturi.

Evitati sa mergeti cu pantofi cu toc cui pe pardoselile din lemn.

Nu utilizati cantitati mari de apa la curatarea parchetului.

In cazul in care scapati apa pe parchet, stergeti rapid zona respectiva cu o carpa.

Eliminati eventualele pete atunci când sunt în stare proaspătă, fie cu apa si/sau cu o carpa uscata. Eventual puteti folosi un amestec de 1: 10 otet:apa. Nu folositi produse ce contin amoniac.

Pentru o întreţinere de zi cu zi, este suficient să aspirati parchetul si sa il curatati cu un mop usor umezit. Astfel  suprafaţa se va usca imediat, fără sa apara pete lasate de picaturile de apa.

Zonele murdare ar trebui să fie sterse cu o lavetă imbibata într-o soluţie de curăţare zilnica (PH 6-8), şi, ulterior, uscate. Întotdeauna evitati utilizarea
de cantităţi mari de apă atunci când curăţati suprafete din lemn. Recomandam utilizarea unui mop special cu dozare si pulverizator incorporat.

Folositi produse de curatat parchet din lemn profesionale, mai ales in cazul pardoselilor din lemn uleiate. Ex: Bona, Loba.

Evitati produsele de curatat parchet cu continut de ceara, deoarece acestea imbacsesc si distrug treptat finisajul initial.

Va recomandam sa utilizati pentru o intretinere completa a parchetului periodic, un refresher, ales si el in functie de tipul de finisaj.

Prin aplicarea acestuia mentineti practic calitatea finisajului initial.

Folositi produse de curatat pentru parchet profesionale pentru a prelungi durata de viata a acestuia.