Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/rmai2494/public_html/system/database/mysql.php on line 6
Despre intretinerea parchetului laminat

Despre intretinerea parchetului laminat

Este important ca in primul rand sa tinem cont de recomandarile producatorului de parchet. In continuare vom adauga fata de acestea cateva idei si sfaturi simple de intretinere si curatare.

O conditie importanta in pastrarea unui parchet pe o durata mai lunga este de a preveni depunerea masiva de praf. De exemplu, la intrarea in casa vom aseza un covoras pentru stergerea incaltamintei. Astfel, cantitatea de praf va fi mult diminuata. 
Un al doilea aspect este cel al temperaturii si umiditatii din camera sau dormitor. Parchetul laminat este fabricat astfel incat temperatura optima de folosire sa fie intre 18 si 24 de grade Celsius. Astfel, mentinand o temperatura ambientala buna, vom mari si durata de viata a parchetului. Din punct de vedere al umiditatii, avand ca material baza lemnul, sufera dilatare la umezeala si contractie la uscare. De aceea, pe perioada verii, cand folosim aerul conditionat  este bine sa folosim un umidificator al aerului uscat de vara. La fel in cazul unei podele incalzite. Pe perioada iernii, datorita umiditatii ridicate, parchetul are tendinta de a se dilata. Vom apela atunci la o incalzire buna a camerei pentru a contracara acest efect. 
Din punct de vedere al curatarii efective a parchetului laminat, regulile sunt destul de simple. Se folosesc in general o carpa moale de bumbac, apa si cleaner. Bineinteles, nu trebuie sa exageram cu umezirea materialului de bumbac, ci doar atat cat este necesar pentru indepartarea prafului depus. In general trebuie evitati solventii organici. In plus, putem folosi de asemenea aspiratorul.
Si am ajuns si la mutatul mobilei. Daca avem canapele sau fotolii cu picioare metalice sau dintr-un lemn dur, vom folosi pasla moale intre picior si parchet. In magazinele de amenajari interioare vom gasi pasla autoadeziva care poate fi decupata pe forma piciorului canapelei.

Folositi produse de curatat pentru parchet profesionale pentru a prelungi durata de viata a acestuia.

Am expus pe scurt cateva sfaturi utile in pastrarea si mentinerea unui parchet laminat curat si aspectuos, pentru ca amenajarea interioara a casei sa fie ca in prima zi!