Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/rmai2494/public_html/system/database/mysql.php on line 6
Lacuit vs. uleiat - care este diferenta?

Lacuit vs. uleiat - care este diferenta?

 

Poza

Ulei sau lac – care este diferenţa atunci când este vorba de aspect?

Uleiul oferă un finisaj mat natural podelelor din lemn. În special pe materiale lemnoase închise la culoare, uleiul aduce fibra la viaţă. Uleiul are efect şi asupra materialelor lemnoase mai deschise la culoare, totuşi murdăria este mai vizibilă pe aceste materiale lemnoase. Este important ca uleiul să se aplice până când lemnul se saturează şi în mod corect, deoarece uleiul aplicat în cantitate prea mică şi în mod necorespunzător poate conduce la murdărirea prea rapidă a podelei. 

Lacurile oferă mai multe finisaje sau niveluri de strălucire, alegerile fiind între mat, satinat sau lucios. Alegând un finisaj cu adevărat mat şi un baiţ neutru, o podea lăcuită poate arăta de fapt ca şi cum ar fi fost impregnată cu ulei. Utilizaţi Lacul Bona extra mat pentru podele din lemn şi mobilă pentru a obţine un aspect asemănător cu un finisaj în ulei.   

Ulei sau lac – care este diferenţa atunci când este vorba de rezistenţă?

Uleiul pătrunde în lemn şi lemnul asigură rezistenţă la apă. Dacă podeaua din lemn impregnată cu ulei urmează să fie utilizată într-o zonă cu trafic intens, luaţi în considerare alegerea unui material lemnos de esenţă mai tare. O podea impregnată cu ulei oferă rezistenţă scăzută la substanţe chimice şi la urme de paşi. Pe de altă parte, zgârieturile sunt aproape invizibile, iar urmele pot fi reparate destul de uşor.

Lacurile asigură o suprafaţă cu rezistenţă superioară la uzură şi la substanţe chimice. Unele lacuri oferă rezistenţă la alunecare, ceea ce înseamnă frecare suplimentară utilă de exemplu pe scări sau în camerele copiilor. 

Ulei sau lac – care este diferenţa atunci când este vorba de întreţinere?

O podea impregnată cu ulei necesită întreţinere relativ ridicată pentru a-i păstra aspectul. Procedurile de curăţare precum utilizarea mopului şi frecarea îndepărtează uleiul de pe podea. În funcţie de uzură şi de cantitatea de apă utilizată pentru curăţare, podelele uleiate au nevoie să fie impregnate din nou cu ulei. Recomandam utilizarea unui produse de curatat pentru parchet uleiat de tipul Loba Parkett Soap si a unei solutii de improspatare Bona Oil refresher.

Podelele lăcuite sunt mai uşor de întreţinut. Este posibil ca podelele chiar din zonele intens utilizate să necesite reşlefuire şi relăcuire o dată la câţiva ani. Intretinerea se poate face cu Loba Care Cleaner sau Bona Cleaner, iar improspatarea periodica cu Bona Refresher.

Curatarea trebuie facuta cu un mop cu laveta din microfibra. Va recomandam Kiturile de intretienere Bona Wood kit si Lobacare Cleaning set.

Ulei sau lac – care este diferenţa atunci când este vorba de aspectele de mediu?

Uleiul Bona Indoor Oil reprezintă o alternativă durabilă la lacurile pe bază de apă deoarece este un ulei pe bază de apă cu un conţinut solid de ~ 95 %.

Folositi produse de curatat pentru parchet profesionale pentru a prelungi durata de viata a acestuia.