Intretinerea parchetului din lemn ceruit cu produse Loba

Intretinerea parchetului din lemn ceruit cu produse Loba

Instrucţiuni pe scurt


Procedura                       Produse                                      

Intretinerea primara     Loba ® ParkettWax                    
                                          Loba ® Aqua WaxCare              
Intreţinere                       Loba ® WaxCleaner                  
                                          Loba ® ParkettWax

                                          Loba ® Aqua WaxCare              

Decapare                        Loba ® WaxRemover                 
                                          Loba ® ParkettSoap                  
 

Prin folosirea uleiurilor de podea, lemnul va fi impregnat şi protejat împotriva umiditatii. Acest tratament lasa porii lemnului sa respire.. Pentru a le proteja de murdarie se poate opta pentru o tratarea ulterioară cu ceară, ce va închide
porii, conferindu-i  un luciu si o protecţie suplimentară împotriva apei.
Suprafetele  proaspat impregnate nu pot fi utilizate în primele 24 de ore. O intretinere atenta in primele  dou a saptamani de zile dupa finisare contribuie determinant la rezistenta finisajului in timp. 
Uleiurile sunt supuse la o uzură naturală. In cazul unor deprecieri, zgarieri ample se recomanda refinisarea suprafetei.

Instructiuni de intretinere:

Doar curăţare uscată în timpul primei săptămâni după finisaj (matura, mop, aspirator).

Nu inhibati procesul de uscare prin plasarea covoarelor. Procedurile de curăţare şi îngrijire se bazeaza pe utilizarea de ceară de podea şi produse de curăţare apoase. Ele pot fi folosite la 8-14 zile după impregnare.

Prima curatare:

Utilizati  Loba ® Parkett Soap.

Intretinerea primara:

 Se face cu  Loba ® ParkettWax sau Loba ® Aqua WaxCare aplicat subţire şi lustruit imediat după uscare.

Curatarea suprafetei

Curatati podeaua prin utilizarea de mop, matura sau aspirator. Murdăria şi praful au efect de slefuire si, astfel, trebuie să fie eliminate imediat. Curatati cu mopul podeau dumneavoastra utilizand Loba ® WaxCleaner.
Podeaua va fi curăţat şi îngrijita (hranita) simultan.

 

Îngrijirea

Mentenanta suprafetei  (mai ales in zonele puternic solicitate), se face aplicand Loba ® ParkettWax sau Loba ® WaxCare Aqua.  Polishati după uscare.

Repararea daunelor mici

In timp, datorita uzurii, pot aparea mici defctiuni pe podea.. Ele pot fi - măcar parţial - indepartate utilizand Loba ® ParkettOil sau Loba ® OilCare Aqua. Petru a indeparta murdaria si reziduurile de ceara din locurile afectate folositi Loba WaxRemover ® sau Loba ® ParkettSoap şi un pad verde. După uscare aplicati Loba ® ParkettOil sau Loba ®Aqua OilCare. Podeaua trebuie lasata sa se usuce peste noapte inainte de a o tratata cu o ceara de podea din nou.

Repararea daunelor grave

Daune grele sunt reparate prin reaplicarea de  ulei de bază. Pentru a face acest lucru  se elimina orice fel de murdarie şi de reziduuri de ceară de pe zonele afectate folosind Loba ® WaxRemover sau Loba ® ParkettSoap şi un pad verde. După uscarea podelei, zonele trebuiesc tratate cu uleiul de bază. Podeaua poate fi tratata cu o ceara de podea din nou după uscarea peste noapte.
 

Decaparea

Decaparea manuala sau mecanica este necesara numai în cazul în care podeaua prezinta deprecieri grave sau petele care nu pot fi inlaturate prin curatare de întreţinere. Vă recomandăm utilizarea de Loba WaxRemover ® sau Loba ParkettSoap ®.

Procedurile de decapare ar trebui să fie efectuate cât mai rar posibil.
Aceste informatii pot fi considerate doar recomandari. Datorita varietatii de situatii ce pot sa apara in practică, aceste informaţii nu pot fi considerate definitorii sau obligatorii şi nu justifică o relaţie contractuală sau alte obligaţii legale.

Observaţii generale despre lemn

Lemnul este un produs natural. Isi modifica dimensiunile sale şi se adaptează permanent la conditiile de temperatura si umiditate din mediu.
În timpul perioadei de încălzire umiditatea relativă scade provocand în mod direct reactia lemnului de a degaja propria umiditate, micsorandu-se. 

Cu cat camerele sunt mai incalzite, cu atat aerul devine mai uscat provocand aparitia rosturilorDe obicei, rosturile ating dimensiunea maxima la sfârşitul perioadei de încălzire. La sfârşitul verii rosturile, dupa ce nivelul de umiditate creste, rosturile se restrang aproape total.
Pentru a contracara formarea rosturilor, valori relative ale umiditatii nu trebuie sa coboare sub 45% . Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea unor umidificatoare speciale de aer. Condiţii  ideale de temperatura  20 - 24 °C şi umiditate 40-60% RH s-au dovedit a fi ideale atât pentru conservarea lemnului şi sanatatea oamenilor.
in cazul incalzirilor in pardoseala temperatura la nivelul sapei nu trebuie sa depaseasca 28 °C. Spre deosebire de camerele încălzite cu sisteme clasice, in cazul celor cu incalzire in pardoseal este de asteptat ca in perioada de incalzire rosturile sa fie mai vizibile

Folositi produsele curatat parchet Loba